​Havacılık, insanlar tarafından üretilmiş hava taşıtlarıyla uçmak ya da uçmak için gerekli olan makinaların tasarım ve bakımlarıyla uğraşmak demektir. Daha genel bir anlamda, havacılık terimi, hava taşıtlarıyla ilgili tüm eylem, endüstri ve kurumları kapsamaktadır.

​Sivil havacılık; genel ve tarifeli hava taşımacılığını kapsayacak şekilde askeri olmayan tüm uçuşları kapsar.

​Askeri olmayan ve belli bir tarifeli hava taşımacılığı hariç her türlü uçuşu kapsayan Genel Havacılık, yelken kanatla yapılan uçuşlardan tarifesiz kargo taşımacılığına kadar geniş bir yelpazedir. İçerdiği bu geniş kapsamlı uçuşlar nedeniyle, genel havacılığı basit bir tanımla sınırlandırmak kolay değildir. Ancak en basit anlatımla genel havacılık; iş amaçlı uçuşları, özel havacılığı, uçuş eğitimlerini, balonlu uçuşları, paraşüt atlayışlarını, yelken kanat uçuşlarını, planör uçuşlarını, hava fotoğrafçılığını, motorlu yelken kanat uçuşlarını, hava ambulansı uçuşlarını, zirai ilaçlama uçuşlarını, trafik denetleme uçuşlarını, charter uçuşlarını, polis devriye uçuşlarını, orman yangını uçuşlarını ve diğer birçok farklı uçuşu kapsar.

TÜRKİYE HAVAYOLU PİLOTLARI
EĞİTİM, SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI
13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI
Vakfımızın 13.Olağan Genel Kurul toplantısını icra etmek maksadıyla 18 Nisan 2019 Perşembe günü saat 10:00 da Pilotlar Vakfı binasında aşağıda yazılı gündem maddelerini görüşmek üzere toplantı yapılacaktır. İlk toplantıda salt çoğunluk sağlanamadığı takdirde; İkinci toplantı bir hafta sonra mevcudun iştiraki ile 25 Nisan 2019 Perşembe günü saat 10:00 da İstanbul Bahçelievler Yenibosna Sanayi Caddesi No.9’da bulunan GORRION Hotel Kız Kulesi salonunda yapılacaktır. İkinci toplantıda karar nisabı; toplantıya katılanların salt çoğunluğu olacaktır.
Üyelerimizin toplantıya katılmalarını arz ederiz.
Not: Toplantı tarihinden asgari 15 gün önce aşağıda yazılı hususlar Vakıf merkezindeki divanhaneye talik olunarak Mütevelli Heyet Üyelerinin ve ilgililerin tetkikine arz edilir.(Vakıf Senedi/ Vakıf Mütevelli Heyeti Toplantıları /Madde 8)
Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı Yönetim Kurulu Adına

Kemali Bülent EDALI