ATAM SEN RAHAT UYU!
9 Kasım 2017

KAZANANLAR KAPADOKYA’DA BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı’nın düzenlemiş olduğu “Havacılıkta Gelecek Sizinle Gelecek” yarışmasında dereceye giren adaylar; ebeveynleri ile birlikte doğal güzelliğini ve tarihini yakından görmek için Kapadokya’daydı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Hava Yolu Pilotları Vakfı’nın liselerde düzenlediği “HAVACILIKTA GELECEK SİZİNLE GELECEK” adlı şiir, kompozisyon, fotoğraf ve kısa film yarışmasında alanlarında dereceye giren yarışmacılar ve aileleri Kapadokya’da buluştu.

28 Temmuz Cuma günü, Pilotlar Vakfı personelleri konaklayacakları otele giriş yapan katılımcılar ile tanışarak program boyunca katılımcılara eşlik etti.

29 Temmuz Cumartesi günü, otelde yapılan kahvaltının ardından başlayan program; gezi rehberinin bilgilendirmeleri eşliğinde, Güvercinlik Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Peri Bacaları gibi bölgenin doğal güzellikleri, tarihi yapıları, geleneksel yerleşim yerlerine bulunulan ziyaretler ve öğle yemeği olarak seçilen yöresel “testi kebabı” yemek için bölgede ünlü bir restoran ziyareti ile devam etti. Katılımcılar ziyaret noktaları boyunca anılarını belgelemek için bol bol fotoğraf çekerek güzel bir gün geçirdi. Ziyaretlerin ardından gezi programının ilk günü tamamlandı ve katılımcılar akşam yemeklerini yemek üzere otellerine bırakıldı.

30 Temmuz Pazar günü kaldığı yerden devam eden gezi programı, Kapadokya’nın en büyük ve en derin yeraltı şehirlerinden olan Derinkuyu Yeraltı Şehri’ne yapılan ziyaret ile başladı. Burada gezi rehberinin de bilgilendirmeleri ile olağanüstü bir tarihi mimariyle karşılaşan katılımcıların hayranlıkları gözlerinden okunuyordu. Yolculuğun ikinci durağı olan Ihlara Vadisi’ne doğru yola çıkıldı ve eşsiz manzara eşliğinde 4 km doğa yürüyüşünün ardından öğle yemeği yemek üzere yöresel bir mekâna giriş yapıldı. Öğle yemeğinin ardından program sona erdi ve katılımcılar şehirlerine dönmek üzere Nevşehir merkezine yönlendirildi.

Kapadokya gezi programının sona ermesi ile şehirlerine dönmek üzere yola çıkan katılımcılar, programın oldukça keyif verici ve bilgilendirici olduğunu belirttiler. Pilotlar Vakfı’na teşekkürlerini ilettiler ve bu gibi yarışmaların devamlılığını temenni ederek otelden ayrıldılar.